Saber més coses:
El peix es caracteritza en general per estar compost per aigua, greixos saludables, proteínes, vitamines del grups A, B i D, i minerals com el calci, el ferro o el potassi, entre d'altres. Sens dubte, un recurs imprescindible per a una dieta alimentària correcta i equilibrada.
La principal diferencia entre el peix blanc i el blau es el nivell de greix. El peix blau conté entre un 5% i un 10% de greix, mentre que el blanc no supera el 2% i és útil en dietes d'aprimament o control de pes. El peix blau és ric en greixos insaturats i àcids grassos poliinsaturats omega 3, recomanable per combatre les malalties cardiovasculars i el colesterol.
Minireceptes:
TONYINA AMB CEBA FREGIDA I TOMÀQUET
En una paella amb tres cullerades d'oli, sofregeix una ceba i un pebrot verd picats. Quan comencin a estovar-se, afegeix-hi 350 gr. de tomàquet triturat, una culleradeta de sucre i una mica de sal. Cou-ho 15 min. a foc lent fins a obtenir una salsa de tomàquet i incorpora quatre lloms de tonyina. Cou-ho 5 min. i serveix amb la salsa i les anelles fregides de dues cebes.
BROQUETA DE RAP AMB HORTALISSES
Cou 5 min. en aigua una pastanaga pelada i resera-la. Talla 60 gr. de rap a daus de la mateixa mida i elabora vuit broquetes combinant un tomàquet "cherry", els daus de rap, un carbassó, trossos d'una ceba i de la pastanaga. Fregeis les broquetes en una paella amb una mica de sal i cuatre cullerades d'oli. Serveix-les ruixades amb una mica de farigola picada.
LLUÇ AMB LLAGOSTINS
En una paella amb una mica de sal i tres cullerades d'oli, fregeix quatre medallons de lluç d'uns 150 gr. cada un. Tapal's, apuja el foc i cou-los durant uns 6 min. Gira el peix i continua la cocció 2 min. més. Pela 16 llagostins i sofregeix-los amb cinc cullerades d'oli, un bitxo i quatre alls tendres laminats. Salta'ls durant 10 min. i serveix-los amb el lluç.
Espero que us agradi i que pogueu gaudir d'alguna d'aquestes receptes...

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada