Powered By Blogger

dissabte, 13 de febrer del 2010

'COOKIES' DE XOCOLATA (sense gluten, apte per a celíacs)

La malaltia celíaca és una intolerància al gluten de caràcter permanent que provoca, en individus genèticament predisposats, una atròfia de les vellositats del budell prim ocasionada per una inflamacio crònica d'aquest òrgan que es produeix en ingerir productes amb gluten.
Els estudis més recents demostren que la prevalença de la malaltia és a una de cada 100 persones, i, actualment, el 90% encara estan sense diagnosticar. L'únic tractament que fins al moment garanteix als celíacs un bon estat de salut és mantenir una estricta dieta sense gluten per tota la vida. És important no oblidar que la recuperació serà permanent sempre que els afectats per aquesta malaltia no s'exposin a nous contactes amb el gluten.

Cuina sense gluten:
El gluten és una proteïna que es troba a l'endosperma d'algunes gaminies. Els cereals que contenen gluten són el blat, l'ordi, el ségol, la civada, el kamut, l'espelta, eltriticale i els seus derivats.El celíac no pot menjar cap aliment en l'elaboració del qual s'hagin utilitzat farines, midons, fècules, sémoles o d'altres derivats d'aquests cereals, com a matèria primera o com a ingredient o aditiu per les seves propietats funcionals.

El 70% dels productes processats contenen gluten, i per aixó, elaborar plats sense aquesta proteïna no és una tasca fàcil, sobretot en països occidentals, on el blat és el cereal de consum majoritari.
Així que aquí us deixo una recepta, sense gluten apta per a celíacs. Encara que si no teniu aquest problema d'intolerància podeu canviar els ingredients...

Ingredients per a 4 persones:
  • 70 gr. de mantega estovada a temperatua ambient
  • 1 ou
  • 30 gr. de sucre glascé
  • 80 gr. de farina 'Hero Free sense gluten
  • 1 punteta de bicarbonat sòdic
  • 50 gr. de boletes de xocolata
Preparació:

Bareja la mantega, l'ou i el sucre.
Afegeix la farina amb el bicarbonat i remena-ho fins aconseguir una masa homogènia. Incorpora les llavors de xocolata.
Escalfa el forn a 180º.
Fes muntanyetes sobre paper de forn i cou-les vuit minuts fins que les galetes s'enrosseixin.

Espero que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada